خالکوبي‌ هايي که مانع دريافت گواهينامه مي‌شود



 






  • خالکوبي‌ هايي که مانع دريافت گواهينامه مي‌شود
    ،

     طي روزهاي اخير خبري با تيتر«خالکوبي مانع از صدور گواهينامه رانندگي مي‌شود» روي خروجي خبرگزاري ها و سايت هاي خبري رفت.


    اخبار اجتماعيخبري که به سرعت در فضاي مجازي دست به دست شد و واکنش هاي متفاوتي را در پي داشت، کاربران فضاي مجازي در واکنش به اين خبر، سوالات و اظهار نظرات متفاوتي را مطرح کردند و برخي نيز در اين ميان شروع به شايعه پراکني و جوسازي کردند به طوري که يک موضوع قانوني به حاشيه کشيده شد.


    سرهنگ آرش باستاني رئيس مرکز معاينات پزشکي معاونت بهداد ناجا با بيان اينکه رانندگي امتيازي است که برخورداري از آن مستم احراز صلاحيت‌‌هاي مهارتي و پزشکي افراد است، اظهار داشت: هدف اصلي ما از انجام معاينات پزشکي متقاضيان گواهينامه رانندگي، افزايش ضريب ايمني در رانندگي است.


    وي افزود: پيش از اين، تأييد صلاحيت پزشکي متقاضيان گواهينامه تنها به معاينات چشم محدود مي ‌شد اما با توجه به نقش مهم و تأثيرگذار عامل انساني در تصادفات، کارگروهي متشکل از وزارت بهداشت، معاونت‌‌هاي بهداد و راهور ناجا تشکيل و ضمن احصاي بيماري‌‌هاي جسمي و رواني مؤثر در رانندگي و تعيين روش‌‌هاي معاينات پزشکي، آئين نامه راهور ناجا، تدوين و در سال 1384 توسط هيات محترم وزيران تصويب و ابلاغ شد.


    رئيس مرکز معاينات پزشکي معاونت بهداد ناجا اضافه کرد: پيوست شماره 2 اين آئين نامه به ضوابط احراز صلاحيت پزشکي اعم از سلامت رواني و جسماني متقاضيان انواع گواهينامه رانندگي مي‌‌پردازد که در آن کليه عارضه‌‌هاي جسمي و رواني مؤثر در رانندگي احصا و تعيين تکليف شده‌‌اند.


    وي با اشاره به اينکه به‌‌طور کلي هر نوع بيماري مؤثر در رانندگي که هوشياري و توانايي فرد را تحت تأثير قرار دهد مي‌‌تواند شامل موارد محدوديت و ممنوعيت دريافت گواهينامه رانندگي باشد، بيان کرد: به عنوان مثال فرد مبتلا به صرع در صورت تشنج در حين رانندگي هوشياري خود را از دست داده و جان خود و سايرين را در معرض خطر قرار مي‌‌دهد. اين موضوع در مورد بيماري پارکينسون که تسلط و سرعت عمل فرد در رانندگي را مختل مي‌‌کند نيز صادق است.


    سرهنگ باستاني در پاسخ به اين سوال که آيا خالکوبي نيز مشمول موارد ممنوعيت يا محدوديت دريافت گواهينامه مي‌‌شود يا خير؟ اظهار داشت: صرف داشتن خالکوبي مانع احراز صلاحيت فرد براي دريافت گواهينامه رانندگي نيست اما چنانچه فرد داراي خالکوبي‌‌هاي مشهود، نامتعارف  يا  سابقه خودزني داشته باشد، بايد از نظر احتمال ابتلا به برخي اختلالات رواني تأثيرگذار در رانندگي مورد بررسي و ارزيابي هاي روانشناختي قرار بگيرد که نظريه نهايي براساس رأي کميسيون روان‌پزشکي و براساس مصاحبه و تست هاي روانشناسي صادر مي شود.


    وي با توضيح اينکه در سابقه اغلب افرادي که اصطلاحاً رفتارهاي آنتي سوشيال يا ضد اجتماعي دارند، مواردي از خودزني، خالکوبي‌‌هاي نامتعارف، تخطي از قانون، فرار از سربازي و رفتارهاي پرخطري مثل رانندگي با سرعت بالا و مارپيچ مشهود است، تصريح کرد: خالکوبي به خودي خود بيماري محسوب نمي‌ شود اما وجود آن به همراه رفتارهاي پرخطر در رانندگي به عنوان يکي از شاخص‌‌هاي ابتلا به برخي اختلالات رواني و شخصيتي، نيازمند بررسي و ارزيابي هاي روان‌شناختي در کميسيون‌‌هاي اعصاب و روان است.


    اين مقام مسؤول متذکر شد: ما هيچ فردي را به دليل داشتن صرف خالکوبي از رانندگي منع نمي‌‌‌‌کنيم اما اگر فردي داراي خالکوبي هاي نامتعارف در بدن و يا خودزني و يا رفتارهاي ضد اجتماعي و متضاد با عرف جامعه باشد (به عنوان مثال به دنبال يک تصادف، رفتارهاي تهاجمي،کتک کاري و قمه کشي مي‌‌کند) به دليل اين که احتمال ابتلاي اين فرد به اختلالات شخصيتي و عارضه‌‌هاي روان‌‌شناختي بالا است اين افراد به کميسيون هاي اعصاب و روان ارجاع داده مي شوند و سه روانپزشک در خصوص احراز سلامت رواني اين افراد تصميم گيري مي‌‌کنند که با توجه به نوع و شدت عارضه، مشمول موارد ممنوعيت يا محدوديت رانندگي مي‌‌شوند.


     باستاني در پاسخ به اين سوال که چنانچه فردي داراي خالکوبي مشهود  از نوع  نامتعارف و يا خود زني باشد، دائم العمر از داشتن گواهينامه محروم مي شود يا خير ؟ گفت: چنين افرادي به کميسيون هاي مربوطه ارجاع داده مي شوند و تحت درمان روانپزشک و سلامت رواني قرار مي گيرند، پس از طي درمان و تاييديه سلامت، به اين افراد گواهينامه مشروط و مدت دار ارائه مي شود و تمديد گواهينامه منوط به ارزيابي رفتار فرد در دوره رانندگي است، چنانچه فرد در بازه زماني مشروط براي رانندگي و البته پس از درمان، مرتکب رفتارهاي پر خطر شود ديگر امکان تمديد گواهينامه را نخواهد داشت.


    رئيس مرکز معاينات پزشکي معاونت بهداد ناجا در ادامه از توافقات اوليه اين مرکز با پليس راهور ناجا مبني بر دريافت اطلاعات سابقه رانندگي افراد اعم از کيفيت رانندگي، تعداد تخلفات و نمره منفي رانندگان خبر داد و اظهار داشت: اين اطلاعات به ما کمک مي‌‌کند تا سابقه رانندگي فردي را که به عنوان مثال به دنبال تائيد اختلال شخصيت، گواهينامه مدت دار دو ساله دريافت کرده است و براي تمديد مجدد گواهينامه مراجعه مي‌‌کند در ارزيابي هاي پزشکي خود لحاظ کنيم.


     باستاني يادآور شد: يکي از برنامه‌‌هاي جديد که از چهار ماه گذشته با همکاري معاونت راهور و سازمان وظيفه عمومي عملياتي شده، احراز سلامت جسماني و رواني متقاضياني است که در پي ابتلا به بيماري از خدمت سربازي معاف شده‌‌اند و اتفاقا بيماري اين افراد جزء آن دسته از بيماري‌‌هايي است که در آئين نامه، ممنوعيت يا محدوديت رانندگي براي آنها در نظر گرفته شده است.


    وي اضافه کرد: اين افراد در صورت احراز بيماري بلافاصله به معاونت راهور معرفي مي‌‌شوند و ضبط گواهينامه آنها در دستورکار قرار مي‌‌گيرد.


    باستاني يادآور شد: افرادي که براي اولين بار براي دريافت گواهينامه اقدام مي‌‌کنند يا قرار است گواهينامه خود را تائيد کنند، به پزشکان معاين معتمد ناجا که عملکرد آنها همزمان تحت سامانه الکترونيک معاينات راهور ناجا ارزيابي مي‌شود، ارجاع داده مي‌‌شوند.


    اين مقام مسؤول اضافه کرد: اگر در غربالگري هاي اوليه، بيماري احصاء شد فرد متقاضي به شوراهاي پزشکي ارجاع داده مي‌‌شود تا با حضور متخصصيان مربوطه در خصوص شرايط محدوديت يا ممنوعيت گواهينامه اين افراد تصميم گيري شود.


    رئيس مرکز معاينات پزشکي معاونت بهداد ناجا با اشاره به راه‌ اندازي سامانه الکترونيک معاينات راهور از دو سال گذشته، سرعت و سهولت و ارتقاي ضريب ايمني معاينات متقاضيان گواهينامه را از مزاياي اين سامانه عنوان کرد و يادآور شد: اين سامانه در حال حاضر با سازمان وظيفه عمومي و پليس راهور ارتباط آنلاين دارد و با وارد کردن کد ملي متقاضي گواهينامه، امکان مشاهده کليه اطلاعات فردي وي اعم از اين که آيا فرد مشمول است، پايان خدمت دارد يا معافيت و اگر معاف شده بر اساس چه بنده و ماده‌اي معاف شده است، و سوابق قبلي پزشکي نامبرده چيست ، براي ما فراهم مي‌‌شود.


    باستاني خاطرنشان کرد: در تلاشيم امکان دسترسي اين سامانه را به شوراي پزشکي و هرمرجعي که بانک اطلاعاتي ما را از متقاضيان تکميل‌‌تر کند، فراهم کنيم.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : گواهينامه ,رانندگي ,پزشکي ,معاينات ,دريافت ,ناجا ,دريافت گواهينامه ,معاينات پزشکي ,رئيس مرکز ,معاونت بهداد ,مرکز معاينات ,معاينات پزشکي معاونت ,مرکز معاينات پزشکي ,پزشکي معاونت بهداد ,مانع دريافت گواهينامه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Angela پايگاه مقالات دانشجويي رومف fileforoosh5050 Sara فروش انواع تشک Michelle MSG1300 فروش فلزیاب | 09100061386